İmplant Premium (Kaplama Hariç)
deneme

Düzenleyen: distedavim

Düzenlenme Tarihi:

  05.05.2023

Ortalama Tedavi Ücreti:

 22.000 - 30.000 TL

İmplant Tedavisi Nedir?

Ağızda eksik diş olması durumunda uygulanan implant tedavisinde, eksik dişlerin olduğu yerde çene kemiği içerisine titanyum vidalar yerleştirilir, bu vidaların üzerine de protez dişler yapılır. İmplant, eksik diş tedavisinde sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi yapılacak hastanın röntgeni çekilerek çene kemiğinin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu röntgenler üzerinden ölçümler yapılarak uygulanacak olan implantın boyutuna karar verilir. Planlama yapıldıktan sonra anestezi uygulanarak implant yapılacak bölgede uyuşukluk sağlanır. Çene kemiğinde implantlar için yuvalar açılır ve bu yuvalara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır.

İmplant Tedavisi Ne Zaman Uygulanır?

İmplant tedavisi, bir veya daha fazla daimi diş eksiklikleri olduğu durumlarda uygulanır. Eğer çene kemiğinde yeterli yer mevcut ise tüm diş eksikliklerinde başarıyla uygulanabilmektedir. Bunun dışında, halk arasında “damak protez” olarak da bilinen hareketli tam protezlerin tutuculuğunu ve hastanın konforunu artırmak amacıyla da implant tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant Tedavisi Süresi Nedir?

Cerrahi işlem hastaya uygulanacak implant sayısına göre değişiklik göstermek ile birlikte ortalama bir implant ameliyatı 1-2 saat sürmektedir. İmplantların yerleştirildikten sonra kemik ile kaynaşması için 2-6 ay arası kemik iyileşme süresi gerekmektedir.

İmplant Tedavisi Avantajları Nelerdir?

İmplant tedavisi sayesinde yeterli sayıda destek dişi bulunmadığı için hareketli protez kullanmak zorunda kalan hastalara sabit protezler kullanabilir duruma gelir. İmplant tedavisi ile sağlıklı komşu dişlerin üzerinde işlem yapılmasına gerek kalmadan eksik dişler tamamlanabilir. Damak protez kullanımından mutlu olmayan hastalarda implant yerleştirilip proteze bağlanarak daha iyi bir tutuculuk sağlanır.

İmplant Tedavisi Dezavantajları Nelerdir?

Cerrahi uygulama sonrası ağrılar, şişlikler, morarmalar olabilmektedir. İmplantlar, köprü protezlere göre daha maliyetli bir tedavidir. Gerekli durumlarda bir süre dişsiz kalma durumu olabilir.

İmplant Tedavisi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Doğru bir ağız bakımı ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile implantlarınızı uzun süre sağlıklı kullanabilirsiniz. İmplantları olan hastalar ağız bakımlarına özel bir önem göstermek zorundadır. Dişlerini ve implant destekli protezlerini günde en az iki defa fırçalamalı, diş ve implant aralarını diş ipi ya da ara yüz fırçaları yardımıyla temizlemelidirler.

diştedavim.com ’ dan
hemen şimdi randevunuzu oluşturmak için tıklayın!
Şehirlere Göre Ara