Çocuk Diş Çekimi/Süt Dişi Çekimi
deneme

Düzenleyen: distedavim

Düzenlenme Tarihi:

  05.05.2023

Ortalama Tedavi Ücreti:

 1.500 - 2.500 TL

Çocuk Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Süt dişleri 6-8 yaşlarında değişmeye ve yerlerini kalıcı dişlere bırakmaya başlar. Süt dişleri alttan gelen kalıcı diş gelmesi sebebiyle sallanmaya başlar ve çoğunlukla kendiliğinden düşer. Süt dişlerinin kendiliğinden düşmediği zamanlarda ise, diş hekimi tarafından çekilmeleri gerekir.

Çocuk Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Çocuklarda dişi çekimi için genellikle yüzeysel olacak şekilde anestezi uygulanır. Gerekli ise lokal anestezi yapılır. Anestezinin etkisini göstermesinin ardından özel diş çekimi materyalleri kullanılarak çekim işlemi gerçekleştirilir.

Çocuk Diş Çekimi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Çocuklarda diş çekimi, aşağıdaki durumlarda tercih edilir:

• Tedavi yapılamayacak kadar çürümüş dişlerde,

• Süt dişinin düşmemesi sebebiyle daimi dişin başka yerde olduğu durumlarda,

• Olması gerekenden fazla dişe sahip çocuklarda,

• İleri derecede sallantı olan dişlerde,

• Ortodonti tedavisi için çekilmesi gereken dişlerde…

Çürük dişlerin çekilmesiyle diğer dişlerin çürümesinin ve ağızda enfeksiyon oluşmasının önüne geçilir. Süt dişlerinin çekilmesiyle ise alttan gelen daimi diş için yer kazanılır.

Çocuk Diş Çekimi Ne Kadar Sürer?

Çocuklarda süt diş çekimi süresi çocuğun uyumluluğuna ve dişin durumuna bağlı olarak değişebilmektedir. Ortalama bir süt dişinin çekimi anestezi süresi dahil 20 dakika sürmektedir.

Çocuk Diş Çekimi Yan Etkileri Nelerdir? 

Diş çekimi sonrasında ağrı, şişkinlik ağız açılıp kapandığında ağrı gibi belirtiler ortaya çıkarabilir. Çekim yerinde enfeksiyon oluşumu nadir de olsa gerçekleşebilir.

Çocuk Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Diş hekiminin tedavi sonrası talimatlarını yakından takip etmek önemlidir. Çekim gerçekleşen bölge bir süre uyuşuk durumda olacağı için anne babalar çocuğun dudağını ya da yanağını ısırmamasına dikkat etmelidir. Acı hissedilmesi durumunda hekiminizin önerdiği ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar kullanılmalıdır. Sonraki süreçte de iyi bir ağız hijyenini sağlamak çok önemlidir. Dişlerin günde en az iki defa fırçalanması, ağız gargarası ve diş ipi kullanılması gerekmektedir.

Çekimden sonraki ilk bir saat boyunca fazla konuşmaktan, bir şeyler yiyip içmekten kaçınmak gerekir. İlk gün boyunca da çocuklar dişlerini fırçalamamalı, ağızlarını çalkalamamalıdır.


diştedavim.com ’ dan
hemen şimdi randevunuzu oluşturmak için tıklayın!
Şehirlere Göre Ara